Dronken Deliriumdagen (die in de volksmond ook wel Kerstmis worden genoemd)

Het is kerstmis 2020. Eva en haar vriendin Laura geven een etentje voor Eva’s zusjes Loes en Anouk. Gezellig. Alhoewel, de afgelopen jaren eindigde het bijna altijd in ruzie, of op z’n minst gedoe. Typisch is dat, dat al je voornemens om dit jaar wat beter op je woorden te letten, oude frustraties thuis te laten en na het tweede glaasje glühwein vriendelijk te bedanken en een Spa’tje te nemen, als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen. En je zodra je weer thuiskomt, je toch allemaal weer verandert in die puber van 13, inclusief giftige rolpatronen en onderhuids oud zeer. Maar na wat er dit jaar gebeurd is met Maarten moeten ze wel, vinden ze. Bovendien: het is kerst. 

 

Dronken Deliriumdagen een crossover tussen een even pijnlijk als hilarisch familiedrama en een smeuïge sitcom. Festen meets Gilmore Girls. Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomst als een christmascracker. 

 

Theatermaker Daan van Bendegem en tekstschrijver Daan Windhorst (co-auteur van o.a. Harkum, Missie Aarde, Watskeburt?! de musical) zetten na Het Torentje en Stemmen een nieuwe stap in hun samenwerking die garant staat voor hyper-actueel, spitsvondig en in your face theater. 

 

 

Concept & regie: Daan van Bendegem

Tekst: Daan Windhorst

Spel: Luca Bryssinck, Sharlee Daantje, Annica Muller & Henke Tuinstra

Creatief producent: Anna Huizing

PR: Dagmar Bokma

Techniek: Cesco van der Zwaag

Met speciale dank aan: Eva Tijken

Promotie foto: Floyd Koster

Scenefoto's: Kamerich & Budwilowitz / EYES2